Osor és un municipi situat al bell mig d’una vall envoltada de muntanyes i turons, i de les poblacions veïnes d’Anglès, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners. L’espai natural del terme municipal es complementa amb el pas del riu Ter i de la riera d’Osor, de gran riquesa paisatgística i natural.

El nucli urbà d’Osor està format per carrers empedrats, carrerons i places plenes d’històries, modernitat i barroquisme propis dels segles XVII, XVIII i XIX. Un exemple d’aquest llegat arquitectònic són la casa de Can Roure, amb un bonic finestral gòtic i un portal adovellat, Can Margarits, amb una finestra d’arc conopial, i Can Casamitjana, un dels pocs edificis que queden amb una balconada de fusta.

 

També cal destacar els ponts medievals, que connecten el poble d’Osor d’una banda i l’altra: el pont de Can Vidal i el pont Vell, d’estil romànic i empedrat, que passa per sobre de la riera d’Osor i que és un dels punts més emblemàtics i fotografiats de la vila.

Un altre dels llocs insígnia de la població és l’església parroquial de Sant Pere, del 922. De l’antiga construcció, d’estil romànic medieval, se’n conserva el braç meridional i un finestral. L’edificació actual respon al barroc, amb una estructura rectangular, una nau central i quatre capelles. De la part exterior destaca la façana amb una porta d’arc rebaixat, dos ulls de bou i el campanar, que corona l’edifici.

És del tot recomanable passejar pel poble fins a arribar a la font del Borrell, del segle XVIII, d’on brolla aigua fresca a l’ombra dels arbres, i fer excursions senderistes o en BTT pels seus camins.

 

DESCOBRIU OSOR --> AQUÍ

DESCOBRIU LES GUILLERIES --> AQUÍ

MULTIMEDIA