Quatre curses mítiques del calendari català s’apleguen aquest 2021 en el nou circuit Tuga Run Series

25-03-2021

La Cursa de l’Alba, l’Entrevalls, la 5 Cims i el Trail Montnegre-Corredor proposen el repte conjunt d’esdevenir finisher de les quatre proves, alhora que es gaudeix d’alguns dels millors corriols i paisatges de Catalunya

La Cursa de l’Alba, l’Entrevalls, la 5 Cims i el Trail Montnegre-Corredor s’apleguen, aquest 2021 en un nou circuit de curses, les Tuga Run Series, patrocinades per la marca catalana de roba tècnica Tuga Active Wear. Els participants sumaran punts per cada cursa acabada i, a banda de figurar en aquesta classificació virtual, aquells que acabin les quatre proves rebran un obsequi exclusiu Tuga, commemoratiu d’aquesta primera edició.  

Les Tuga Run Sèries proposen, doncs competir en quatre curses mítiques i en terrenys ben diversos, endinsant-se en alguns dels paisatges més espectaculars de Catalunya. De Montserrat a l’Olla del Ter, passant per les Guilleries i el Montnegre i el Corredor.  

L’organització esportiva anirà a càrrec d’Ocisport, que aquest any celebra 20 anys en l’organització d’esdeveniments outdoor, i ho fa amb una forta aposta per l’àmbit de les curses de muntanya. 

 

De Montserrat a les Capçaleres del Ter i el Freser 

El calendari de les Tuga Run Series l’obrirà a Collbató la 33a edició de la Cursa de l’Alba. El 9 de maig, amb els seus 24 Km i +1.100 m, proposarà novament recórrer els senders estrets i les canals de roca de Montserrat, coronar cims mítics com Sant Jeroni i passar per les seves ermites i miradors més emblemàtics. Les inscripcions s’obriran properament a www.cursalba.cat.  

Ja a l’estiu, el 5 de setembre, la segona cita serà l’espectacular entrevalls, amb sortida i arribada a la localitat ripollesa de Setcases. 30 Km i +1.900 m passant pel Pic de Pastuira, Les Borregues, el Coll de la Marrana, l’estació de Vallter 2000, la Portella de Morens, el Puig de la Llosa, la Roca Colom i la Collada Fonda; el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser en la seva màxima esplendor. Les inscripcions es poden fer al web www.entrevalls.cat.

 

Tardor de boscos, història i patrimoni 

Amb l’arribada de la tardor, els corredors podran gaudir dels espectaculars paisatges situats a cavall entre Girona i Barcelona. Primer, el 24 d’octubre, Osor rebrà la 5 Cims, que tradicionalment s’havia disputat al Montseny. Seran 28 Km i +900 m travessant boscos frondosos, incomptables corriols i rius, i tot plegat tenyit per les llegendes i la història que sempre envolta el massís de les Guilleries. Les inscripcions per l’edició 2021 s’obriran properament a www.5cims.cat

I la darrera cita serà, el 14 de novembre, el Trail Montnegre-Corredor que, des de Dosrius, s’endinsarà en les pinedes ombrívoles d'aquesta serralada. Hi destaquen els dòlmens neolítics, les restes ibèriques i les esglésies medievals, en un paisatge variat de conreus, boscos i masies, herència dels usos agroforestals dels darrers segles. Seran 25 Km i +900 m, amb les inscripcions a través de www.utmc.cat

En definitiva, quatre grans curses que permetran els corredors descobrir alguns dels millors corriols de la geografia catalana i, al mateix temps, competir per completar el repte de les Tuga Run Series. 

 

Quatre curses mítiques del calendari català s’apleguen aquest 2021 en el nou circuit Tuga Run Series

MULTIMÈDIA